Berichten verzenden en ontvangen

Ander soort berichten
Berichten en meldingen op Wijkveilig zijn niet hetzelfde als e-mail, Twitter of MSN. De berichten op Wijkveilig zijn bedoeld om elkaar te informeren over wat gaande is in de buurt of over iets wat de groep aangaat.
Degene die het bericht plaatst is daar ook verantwoordelijk voor en kan het bericht als enige ook weer verwijderen. De andere deelnemers kunnen een reactie bij het bericht plaatsen of antwoorden met een prive bericht.

Er is altijd maar 1 exemplaar van een bericht en niet een verzonden en een ontvangen item zoals bij e-mail.
In de Inbox staan alle berichten die voor jou bestemd zijn. Dit zijn zowel wijkberichten, groepsberichten als priveberichten. Ook de berichten die je zelf naar je wijk of groep stuurt staan daar in, je hoort immers bij die groep.
In de Outbox staan alleen de berichten die je zelf hebt verzonden. Deze berichten kan je als enige weer van de site halen door op `verwijderen` te klikken. De e-mails van dat bericht zijn natuurlijk al de wereld in terwijl je je Tweets bij Twitter zal moeten deleten, net zoals de prikberichten bij Facebook en de WieWatWaar's bij Hyves.

Deelnemers kunnen ook berichten beoordelen.
Al deze activiteiten kunnen alleen worden uitgevoerd als je bent aangelogd.

Type berichten
Binnen Wijkveilig zijn er vier categorieen van berichten.
1. Alarmen: Deelnemers kunnen een alarm afgeven.
2. Informatie berichten: Aankondigingen, Waarschuwingen, Vacatures en Gevraagd/geboden.
3. Noodoproepen: Paniek-, Vermist- en Overlastmeldingen.
4. Prive berichten: Als reactie op eerder verzonden berichten of aan een geselecteerde deelnemer.

De afhandeling van deze categorieen is verschillend.
Alarmen:
Op deze melding kan niet worden geklikt. De bezoekers zien waar een alarm is en kunnen daarop actie ondernemen. Afmelden kan d.m.v. een beoordeling te geven.
Informatie berichten:
Hierop hoeft niet onmiddelijk gereageerd te worden. Ze zijn bedoeld om de deelnemers te informeren over wat er in de wijk gaande is. Door er op te klikken wordt het gehele bericht getoond.
Noodoproepen:
Anders als bij alarmen komen noodoproepen niet automatisch binnen, ze moeten door de deelnemers worden opgevoerd. Er moet wel net als op alarmen direct op deze meldingen gereageerd worden. Het gehele bericht is leesbaar.
Prive berichten:
Deze berichten zijn alleen zichtbaar voor de ontvanger en de verzender. Er valt verder ook niets aan in te stellen.

Zie ook de uitleg over beoordelen en instellen.

Printen