Alarmsysteem

Wijkveilig inzetten in alarmsysteem
Doordat Wijkveilig berichten kan versturen a.d.h.v. een signaal is het systeem geschik om als spil in een alarmsysteem te werken.
Je kunt alarminstallatie op Wijkveilig aan sluiten waardoor het mogelijk wordt om je volgers op Twitter automatisch een tweet te sturen als er iets in je huis gebeurt. Deelnemers die Facebook of Hyves hebben krijgen de alarmmelding op hun prinkbord(Facebook) of WieWatWaar(Hyves). Je kan Wijkveilig zo instellen dat ook je buren of je vriendengroep een melding krijgen. Zij kunnen polshoogte gaan nemen en als dat nodig is de politie waarschuwen.
Het alarm verschijnt ook als rood ballonnetje op de wijkkaart.
Bij het instellen van het alarm kan je aangeven wanneer het in werking is. Per nacht kan je de begin- en eindtijd instellen. Ook kan je het alarm testen, activeren en de-activeren. Dat kan alleen als je ingelogd bent. Omdat het instellen via internet gebeurt kan je het alarm eenvoudig op afstand b.v. met je smartphone activeren.

Interval
Als een alarm wordt gegeven wordt dat direct opgepikt en afgewikkeld. Daarna duurt het even voordat een vervolgalarm kan worden gegegeven. Dit verschilt per type alarm.
Voor een brandalarm 5 minuten.
Voor een inbraakalarm 1 minuut.
Voor een camera beweging 30 minuten.
Voor wateroverlast 30 minuten.


Hiermee wordt voorkomen dat er voortdurend alarmmeldingen binnen komen omdat een sensor geactiveerd wordt.

Testmode
In de testmode wordt er iedere 5 minuten gekeken of er een alarm wordt afgegeven. In geval van een testalarm ontvangt de desbetreffende deelnemer een e-mail en volgt er een Tweetupdate naar de Wijkveiligstream en zijn eigen stream. Andere deelnemers ontvangen in het geval van een test geen berichten.

PIN-code
Tenslotte moet de gebruiker zelf een pincode verzinnen. Deze pincode moet het alarm meegeven om te voorkomen dat andere grappenmakers namens jou een alarm gaan melden. Hou de pincode dus voor jezelf.

Internet
De alarminstallatie moet wel op internet aangesloten kunnen worden. Het gaat om een zogenaamde IP-installatie of IP-camera. Per type alarm moet een webadres worden opgevoerd. Deze staan onderaan op de instellingen pagina voor het alarm. Dit adres moet exact worden overgenomen inclusief pincode.
Als je gebruik maakt van een Wijkveilig bewegingscamera mag er geen http:// voor staan.

Een aangesloten camera registreert alleen een beweging en geeft daarna een melding. Er worden dus geen foto`s of filmpjes naar Wijkveilig verzonden of geplaatst.
Aangesloten camera`s werken dus als bewegingsmelder. Klik op 'Camera bestellen' om in het bezit te komen van de camera.

Printen